NISHA HOVEN WORKSHOP 17 TABAKHUIS PAARL
A workspace in a repurposed tobacco building

Workshop17 Tabakhuis

Project Type - Interior Fit-out

Client - Workshop17

Interior Design - Workshop17 Design Team

Base-Build Architects - GASS Architecture

Year - Completed 2018

Location - Paarl, South Africa

Project Size - 2,000 m²

The repurposing of an existing tobacco storage facility into a shared workspace for Workshop17, began with the intention to preserve the character and identity of the existing building while instilling a new functionality.  Inspired by the rich narrative and layered history of the building’s carcass, the interior design is an eclectic mix of contemporary and upcycled materials.

 

While the design reflects the values of the W17 brand, it is also invested in the story and the community that makes this particular building unique. As such, the shared workspace, has become a meeting ground for a new community of professionals within Paarl.

 

Centered around the public cafe as the social space and heart of the building, with a new internal staircase forming the backdrop and main connection between the levels, the fit-out includes shared workspace, dedicated offices and meeting and eventing facilities.

 

Photographs courtesy of Workshop17.

Ground Floor Plan - No Back.png